Ons schone stadsie

Campagne

Ons schone stadsie

Case

Voor een schoon Utrecht zorgen we samen. Dan hebben we het niet alleen over zwerfafval, maar ook over rattenoverlast, grofvuil aanbieden, bijplaatsingen naast de container en het scheiden van afval. De boodschap die de gemeente wil communiceren? De gemeente en burgers zijn samen verantwoordelijk voor een schoon en duurzaam Utrecht. Bewoners moeten gemotiveerd worden om bij te dragen aan een schone stad, zonder in de communicatie te veel met het vingertje te wijzen.

Klant

Gemeente Utrecht

Dienst(en)

campagne 

Onze aanpak – Positieve communicatie stimuleert gewenst gedrag. Wij bedachten daarom een paraplucampagne zonder actieve oproep, maar wel met een positieve conclusie. Een schone stad willen we immers allemaal. Daarom kunnen we beter benadrukken waar we het met elkaar voor doen. Dit creëert ook een gevoel van saamhorigheid: Utrecht is van ons allemaal en houden we met elkaar schoon.

Het resultaat – Utrecht, ons schone stadsie! Met deze typische Utrechtse uitspraak zorgt de paraplucampagne voor veel herkenning bij burgers. Het concept verlengt de trots van onze mooie stad naar de trots op een schone stad. Iedereen doet hieraan mee, want daar zijn we niet vies van! Door beelden te laten zien van bewoners die hun handen uit de mouwen steken, stimuleert dit anderen om ook mee te doen. We laten het goede voorbeeld zien.

Daarnaast benadrukken we dat iedereen zijn steentje bijdraagt. De gemeente doet haar deel, de bewoners zijn verantwoordelijk voor hun eigen deel. Uiteindelijk moeten we het wel samen doen. Scheid jij je afval? Halen wij eruit wat erin zit.