Forensisch arts: ook echt iets voor jou?

Campagne

Forensisch arts: ook echt iets voor jou?

Case

Nederland heeft een tekort aan forensisch artsen. De opleiding van deze medische specialisatie trekt jaarlijks te weinig aanmeldingen. GGD GHOR Nederland onderneemt actie en wil dit beroep meer onder de aandacht brengen. Forensisch artsen dienen namelijk een groot gemeenschappelijk belang: voor het recht, de openbare orde en de publieke gezondheid. Een onmisbaar en buitengewoon boeiend beroep! Maar hoe zorg je dat meer mensen zich aanmelden als forensisch arts?

Klant

GGD GHOR

Dienst(en)

campagne Drukwerk 

Onze aanpak – Om meer forensisch artsen te werven, brachten we eerst de doelgroep goed in kaart. Waar komt dit tekort vandaan? Om forensisch arts te worden, moet je de bachelor geneeskunde hebben afgerond. Na drie jaar kunnen geneeskundestudenten kiezen voor de specialisatie forensische geneeskunde. We onderzochten wat studenten tegenhoudt om voor forensische geneeskunde te kiezen. Wat blijkt? Studenten weten niet wat het beroep forensisch arts inhoudt! Iets met lijkschouw…? Maar forensisch artsen doen zoveel meer! Tijd om al deze interessante werkzaamheden uit te lichten.

Voorbeelden campagne GGD GHOR

Het resultaat – Voor de campagne ontwikkelden we een landingspagina, video’s, artikelen, persberichten, factsheets, social posts, flyers en posters met weetjes over het vak. Zo krijgen studenten meer kennis over het werk. Ook lichtten we karaktereigenschappen die een forensisch arts bezit uit en vroegen we of studenten zich hiermee identificeren. Zo ontdekken ze gelijk of er een match is.

Inmiddels is het grootste tekort weggewerkt, maar GGD GHOR Nederland is nog steeds heel blij met elke student die zich aanmeldt voor deze boeiende specialisatie!