Aanpak
Projectmanager Patrick Huisman: “DCHI kwam bij DDK met de opdracht een nieuwe website neer te zetten op basis van een bestaande, mooie huisstijl. Op basis van een flowchart maakten we inzichtelijk hoe een bezoeker de website zou navigeren.

De navigatiestructuur was best ingewikkeld omdat er veel informatie is over te brengen. We hebben het advies gegeven te werken met onderkopjes in de menustructuur om het overzicht te behouden. Dat advies nam DCHI over. Ook hebben we voor nieuwe bezoekers die weinig bekend zijn met het werk van DCHI op de homepage opvallende blokjes geplaatst met een beknopte samenvatting van de drie kernactiviteiten.

In enkele strategische en inhoudelijke sessies kwamen we samen met de klant van schetsen naar een website die klaar was voor vormgeving. Onze in-house studio ging daarmee aan de slag terwijl ik me op de technische ondersteuning richtte. Als je een website overzet, moet je rekening houden met bijvoorbeeld redirects zodat links op andere sites blijven werken. We gingen dus tegelijk aan de slag met vorm en met functie van de site. Door daarin gelijk op te trekken, voorkwamen we dat in vorm iets ontstond wat technisch niet werkbaar was, en andersom.

We ontworpen verschillende modules voor een duidelijk onderscheid tussen nieuws en events. Anders raken de evenementen ondergesneeuwd. Ik vind het leuk om een project te managen, ook bij onverwachte wendingen. Daar kun je als bureau je meerwaarde bewijzen. De klant wist goed wat hij wilde, maar stond altijd open voor onze inbreng en adviezen. Dat zijn wat mij betreft de beste samenwerkingen.”

Oplevering
Patrick: “Het contact met de klant liep goed en zo hebben we in relatief korte tijd een geheel nieuwe website gerealiseerd. Hiermee kon de klant verder. Vooral omdat we bij oplevering een opfristraining hebben gegeven voor het CMS, WordPress. Hoewel ze ermee bekend waren, kan het nooit kwaad om specifiek voor de nieuwe site door de beheerfunctionaliteiten heen te lopen. Het is een frisse, nieuwe website die bijdraagt aan de communicatie van DCHI. Daar ben ik trots op.”

Aanpak
Stap 1 in de uitvoering van deze mooie opdracht was het bedenken van een passende naam voor dit project van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. We kwamen met De Kortste Weg, want wie van dichtbij koopt kiest voor de kortste weg naar een duurzame landbouw en eerlijke prijzen voor Zuid-Hollandse boeren.

Vervolgens kozen we ervoor om in de oogsttijd een scherp ingestoken mediacampagne te lanceren via driehoeksborden, social media en met spotjes op lokale radio- en tv-zenders. En met resultaat: de campagne werd opgepikt en leidde zelfs tot protest van de klassieke agrariërs. Mooi!

Toen we als ‘merk’ bekend waren, hebben we ingezet op de inhoud: het verhaal van de korte keten. Met journalistieke artikelen en promotie van ‘onze’ boeren hebben we de inwoners van Zuid-Holland laten zien waaróm de korte keten een goed alternatief is voor de supermarkt.

Ook realiseerden we een website waar bezoekers door het bestellen van verschillende proefpakketten direct kunnen proeven wat de korte keten ze te bieden heeft.

 

Waar we trots op zijn
Samen met de Natuur- en Milieufederatie hebben we een opvallende en sterk inhoudelijke campagne neergezet die bijdraagt aan de bewustwording rondom voedseltransitie en het belang van de korte keten. Waarbij de gedeputeerde als eerste een smakelijk proefpakket ontving van een van onze boeren.

 

Zie ook: www.dekortsteweg.nl