Onze aanpakWe ontwikkelden de campagne ‘Wonen doen we Samen’. Hiermee stelde Aedes de sector opnieuw voor aan Nederland, zowel aan de huurders als aan de stakeholders. De boodschap: “Wie zijn we, wat doen we en vooral: voor wie doen we het en met wie? Want wonen in Nederland, dat doen we samen.” De huurders stonden centraal in de campagne, zij kunnen het beste vertellen wat ‘prettig wonen’ betekent.

Het resultaat – We verzamelden mooie verhalen van allerlei huurders, waarin zij vertellen waarom het hebben van een (betaalbaar) huis voor hen zo belangrijk is. Deze persoonlijke verhalen vormen de basis van de social mediacampagne. Verder maakten we video’s, infographics (op basis van allerlei cijfers van Aedes over wonen in Nederland) over verschillende thema’s. Denk aan thema’s als ‘Wat doen de woningcorporaties in Nederland?’, ‘Duurzaamheid’, ’Leefbaarheid’, ‘Innovatie in de nieuwbouw’ en ‘Bijzondere doelgroepen’.

Uit een meting bleek een grote stijging in waardering. Voor de campagne was 20% van de doelgroep te spreken over de rol van woningcorporaties. Na deze campagne was dit 40%! Een mooi resultaat.

 

Onze aanpak – We begonnen met de herpositionering. Samen met Ingrado ontwikkelden we een kernboodschap met bijbehorende kernwaarden. Ook stelden we de doelgroepen vast. Deze informatie vertaalden we vervolgens naar een krachtig en duidelijk Message House met verschillende ondersteundende berichten. Met het Message House zorgt Ingrado dat alle communicatie past bij de identiteit van de organisatie. Oftewel: een goede basis voor alle communicatiemomenten.

Vervolgens maakten we de kernwaarden van Ingrado visueel met een nieuw logo en een nieuwe krachtige en heldere huisstijl. Een die past bij een echte Rotterdamse organisatie. Ingrado laat zo goed zien wie ze zijn en waar ze voor staan: een krachtige organisatie die opkomt voor het recht op onderwijs voor jongeren. De waarden komen terug in alle communicatie van Ingrado richting de doelgroep.

Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl vormden de basis voor alle middelen die we daarna ontwikkelden, bijvoorbeeld de website. Ook hier komen de kernwaarden samen in woord en beeld. De website spreekt daarnaast meerdere doelgroepen aan en is optimaal gebruiksvriendelijk. Bovendien draagt de website bij aan de positionering van Ingrado als kennisbank.

Het resultaat – Een sterke Message House, duidelijke kernwaarden, een nieuwe huisstijl inclusief nieuw logo, en een website passend bij de nieuwe positionering en huisstijl.

 

Aanpak
Projectmanager Patrick Huisman: “DCHI kwam bij DDK met de opdracht een nieuwe website neer te zetten op basis van een bestaande, mooie huisstijl. Op basis van een flowchart maakten we inzichtelijk hoe een bezoeker de website zou navigeren.

De navigatiestructuur was best ingewikkeld omdat er veel informatie is over te brengen. We hebben het advies gegeven te werken met onderkopjes in de menustructuur om het overzicht te behouden. Dat advies nam DCHI over. Ook hebben we voor nieuwe bezoekers die weinig bekend zijn met het werk van DCHI op de homepage opvallende blokjes geplaatst met een beknopte samenvatting van de drie kernactiviteiten.

In enkele strategische en inhoudelijke sessies kwamen we samen met de klant van schetsen naar een website die klaar was voor vormgeving. Onze in-house studio ging daarmee aan de slag terwijl ik me op de technische ondersteuning richtte. Als je een website overzet, moet je rekening houden met bijvoorbeeld redirects zodat links op andere sites blijven werken. We gingen dus tegelijk aan de slag met vorm en met functie van de site. Door daarin gelijk op te trekken, voorkwamen we dat in vorm iets ontstond wat technisch niet werkbaar was, en andersom.

We ontworpen verschillende modules voor een duidelijk onderscheid tussen nieuws en events. Anders raken de evenementen ondergesneeuwd. Ik vind het leuk om een project te managen, ook bij onverwachte wendingen. Daar kun je als bureau je meerwaarde bewijzen. De klant wist goed wat hij wilde, maar stond altijd open voor onze inbreng en adviezen. Dat zijn wat mij betreft de beste samenwerkingen.”

Oplevering
Patrick: “Het contact met de klant liep goed en zo hebben we in relatief korte tijd een geheel nieuwe website gerealiseerd. Hiermee kon de klant verder. Vooral omdat we bij oplevering een opfristraining hebben gegeven voor het CMS, WordPress. Hoewel ze ermee bekend waren, kan het nooit kwaad om specifiek voor de nieuwe site door de beheerfunctionaliteiten heen te lopen. Het is een frisse, nieuwe website die bijdraagt aan de communicatie van DCHI. Daar ben ik trots op.”

Positieve resultaten vragen om extra aandacht. Zo ook de financiële jaarcijfers van 2019. In nauwe samenwerking met Triodos Investment Management schreven we een script en voice-over voor de video waarin Jacco Minnaar, Chair of the Management Board, de jaarcijfers presenteert. Maar een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus dachten we mee over het verbeelden van de maatschappelijke impact die Triodos realiseert. En natuurlijk hebben we vervolgens gezorgd voor de productie, opnames en montage van de film.
Het eindresultaat? Een snackable video waarin kort en bondig de resultaten voor zich spreken!
Ook maakten we een versie zónder jaarcijfers, waarin we de impact van de Triodos-fondsen belichten.

Ook offline impact
Voor iedereen die nog moet worden overtuigd van de missie en impact van Triodos Investment Management, maakten we een serie one-pagers over de verschillende fondsen. Onze toegevoegde waarde: meedenken over de kern van de zaak. Want hoe korter, des te krachtiger. Dus schrappen, schuiven, passen en meten. Resultaat: de kern van ieder fonds op één A4. Om te verleiden en overtuigen, gedrukt maar natuurlijk ook digitaal in pdf-vorm.

Waar we trots op zijn
Het is altijd bijzonder fijn om met een opdrachtgever te werken vanuit gedeelde ambities. Triodos Investment Management staat voor échte impact, daar dragen we graag aan bij.
We zijn er trots op dat we – in een fijne samenwerking – tot de kern van de zaak zijn gekomen. Dat we het grote verhaal klein en tastbaar hebben kunnen maken. Zonder de impact ervan te verkleinen.

 

 

 

 

Aanpak
Vertrekpunt van deze mooie opdracht is het logo van de provincie Utrecht waarin het +-teken centraal staat. Want die + sluit aan bij Syntus Utrecht, een bedrijf dat méér biedt dan goed busvervoer; Syntus gaat voor ongewoon goed.

De provincie Utrecht staat ook voor het hart van Nederland, een symbool van passie voor mobiliteit van Syntus. Daarnaast verbindt Syntus bestemmingen voor haar reizigers en biedt het bedrijf oneindig veel reismogelijkheden als aanbieder van ketenmobiliteit. Die waarden verbeelden we met de lemniscaat, de oneindige lus. Wie door zijn oogharen kijkt ziet bovendien een vlinder, symbool voor vrijheid en schoonheid. Maar ook voor (milieu)vriendelijk, want Syntus gaat voor duurzaamheid.

Zo ontwerpen we een beeldmerk dat de kern raakt van Syntus Utrecht: (on)gewoon goed openbaar vervoer in de provincie Utrecht, met hart voor reizigers en passie voor mobiliteit, verbindend in de regio en met oog voor duurzaamheid.

Uiteraard verdient dit beeldmerk de kleur van passie, helder rood. Ook stellen we de richtlijnen op voor de fotografie die past bij het merk én geven we de introductiecampagne van Syntus Utrecht vorm.

Waar we trots op zijn
Wie nu door ‘onze’ provincie reist kan er niet omheen: Vervoer vanuit het hart op alle bussen van Syntus Utrecht. En dat maakt ons toch wel trots

Waar we ook blij van worden is de goede samenwerking die we sinds het begin hebben gerealiseerd. Nog steeds geven we inhoudelijk en visueel vorm aan de campagnes en communicatiemiddelen van Syntus Utrecht. Bovendien mochten we ook het kleurige beeldmerk ontwikkelen van de 100% elektrische bussen die inmiddels aan de vloot zijn toegevoegd.

Aanpak
Stap 1 in de uitvoering van deze mooie opdracht was het bedenken van een passende naam voor dit project van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. We kwamen met De Kortste Weg, want wie van dichtbij koopt kiest voor de kortste weg naar een duurzame landbouw en eerlijke prijzen voor Zuid-Hollandse boeren.

Vervolgens kozen we ervoor om in de oogsttijd een scherp ingestoken mediacampagne te lanceren via driehoeksborden, social media en met spotjes op lokale radio- en tv-zenders. En met resultaat: de campagne werd opgepikt en leidde zelfs tot protest van de klassieke agrariërs. Mooi!

Toen we als ‘merk’ bekend waren, hebben we ingezet op de inhoud: het verhaal van de korte keten. Met journalistieke artikelen en promotie van ‘onze’ boeren hebben we de inwoners van Zuid-Holland laten zien waaróm de korte keten een goed alternatief is voor de supermarkt.

Ook realiseerden we een website waar bezoekers door het bestellen van verschillende proefpakketten direct kunnen proeven wat de korte keten ze te bieden heeft.

 

Waar we trots op zijn
Samen met de Natuur- en Milieufederatie hebben we een opvallende en sterk inhoudelijke campagne neergezet die bijdraagt aan de bewustwording rondom voedseltransitie en het belang van de korte keten. Waarbij de gedeputeerde als eerste een smakelijk proefpakket ontving van een van onze boeren.

 

Zie ook: www.dekortsteweg.nl

Aanpak
De status van Het Utrechts Archief maakt de positionering ingewikkeld: géén museum maar wel publiekelijk toegankelijk. Met vaste en wisselende exposities over de geschiedenis (en toekomst) van Utrecht.
Als uitnodiging naar het publiek – Utrechters maar ook toeristen – bedachten we de toevoeging ‘EXPO’. Een duidelijke en internationaal bekende markering van een openbare tentoonstelling.

Om de uitnodiging extra kracht bij te zetten, bedachten we de naam voor de nieuwe vaste expositie: Utrecht begint hier. Helder voor toeristen, maar ook een mooie verwijzing naar de rijke collectie van het archief over het ontstaan en de ontwikkeling van Utrecht.

Uitgangspunt voor de vormgeving van o.a. Abri’s, posters, flyers, spandoeken en programmaboekjes, vormde het historische pand van het archief. Dat illustreerden we in iconische stijl met een eigentijds tintje.

Waar we trots op zijn
Het Utrechts Archief is een van onze vaste opdrachtgevers met een gouden randje; niks zo leuk als te werken voor je eigen stadsie.

Aanpak
Veiligheidsschoenen zijn niet per se een sexy onderwerp. Toch zijn de nieuwe veiligheidsschoenen van EMMA ontworpen om dat juist wél te zijn. Hip, vlot, opvallend én natuurlijk veilig.

Insteek van onze campagne om die boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen, was het verleiden van de eindgebruikers: de dragers van de schoenen. En zo via hen de inkopers en dealers te overtuigen de schoenen in te kopen en aan te bieden.

Met een korte video – geschikt voor social media – hebben we de nieuwe lijn geïntroduceerd als sportschoen, waarmee je topprestaties levert op de werkvloer. Werksituaties presenteren we als sportvelden waarop werknemers sporthelden zijn. Ook de naam van de nieuwe lijn bedachten we vanuit dit concept: EMMA ATHLETIC. DESIGNED TO PERFORM. Great looks, highly comfortable and maximum protection.

Waar we trots op zijn
Samen met EMMA hebben we een campagnelijn en uitwerking neergezet die klopt bij de gedachte achter de schoen: zó sportief dat je ze (bijna) vergeet uit te doen na werktijd.

 

 

Aanpak

Om de feitelijke gegevens optimaal te presenteren, hebben we een nieuwe huisstijl ontwikkeld om de alle communicatie van De Staat van Utrecht vorm te kunnen geven. Een eigentijdse stijl met een complete set aan elementen om de verschillende onderzoeksthema’s mee te kunnen onderscheiden.

Die stijl hebben we doorvertaald naar de gedrukte onderzoeksspecials die de provincie jaarlijks uitgeeft om de resultaten te delen. Bovendien hebben we het drukwerk begeleid om deze opdrachtgever van A tot Z te ontzorgen.

 

Waar we trots op zijn

Al zeggen we het zelf: de onderzoeksspecials zien er gewoon erg gaaf uit. Toffe vormgeving, strak toegepast en puik drukwerk. Oordeel zelf!

Aanpak
3-2-1 Actie! Een inhoudelijk sterke aanbieding (met voordelige financiering, extra garantie en gratis onderhoud) vormt de basis. Die aanbieding wordt op een -zeker voor deze branche – bijzondere manier onder de aandacht gebracht, met een duidelijke link naar de wereld van filmsterren en rode lopers. De modellen van Valtra spelen de hoofdrol en duiken op in vier nagespeelde blockbusters die speciaal voor de actie gemaakt zijn. De première vindt plaats in een zelf ontwikkelde trekker-drive-in bioscoop, waar stoere meiden met buikwinkels popcorn en Valtra-bier (trekker een open!) uitdelen. Een team gaat langs bij alle Valtra-dealers en creëert zo bakken met social media-content ter distributie.

Waar we trots op zijn
Na presentatie op het internationale marketing congres van Valtra in Finland, wilden ook België, Denemarken en Portugal met deze campagne aan de slag. Leuk voor ons maar vooral ook leuk voor de Nederlandse marketing afdeling van Mechan Groep. Overal worden veel positieve reacties van eindgebruikers en dealers genoteerd, alsmede een substantieel aantal orders. Met een tevreden klant tot gevolg.