Positieve resultaten vragen om extra aandacht. Zo ook de financiële jaarcijfers van 2019. In nauwe samenwerking met Triodos Investment Management schreven we een script en voice-over voor de video waarin Jacco Minnaar, Chair of the Management Board, de jaarcijfers presenteert. Maar een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus dachten we mee over het verbeelden van de maatschappelijke impact die Triodos realiseert. En natuurlijk hebben we vervolgens gezorgd voor de productie, opnames en montage van de film.
Het eindresultaat? Een snackable video waarin kort en bondig de resultaten voor zich spreken!
Ook maakten we een versie zónder jaarcijfers, waarin we de impact van de Triodos-fondsen belichten.

Ook offline impact
Voor iedereen die nog moet worden overtuigd van de missie en impact van Triodos Investment Management, maakten we een serie one-pagers over de verschillende fondsen. Onze toegevoegde waarde: meedenken over de kern van de zaak. Want hoe korter, des te krachtiger. Dus schrappen, schuiven, passen en meten. Resultaat: de kern van ieder fonds op één A4. Om te verleiden en overtuigen, gedrukt maar natuurlijk ook digitaal in pdf-vorm.

Waar we trots op zijn
Het is altijd bijzonder fijn om met een opdrachtgever te werken vanuit gedeelde ambities. Triodos Investment Management staat voor échte impact, daar dragen we graag aan bij.
We zijn er trots op dat we – in een fijne samenwerking – tot de kern van de zaak zijn gekomen. Dat we het grote verhaal klein en tastbaar hebben kunnen maken. Zonder de impact ervan te verkleinen.

 

 

 

 

Aanpak
Stap 1 in de uitvoering van deze mooie opdracht was het bedenken van een passende naam voor dit project van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. We kwamen met De Kortste Weg, want wie van dichtbij koopt kiest voor de kortste weg naar een duurzame landbouw en eerlijke prijzen voor Zuid-Hollandse boeren.

Vervolgens kozen we ervoor om in de oogsttijd een scherp ingestoken mediacampagne te lanceren via driehoeksborden, social media en met spotjes op lokale radio- en tv-zenders. En met resultaat: de campagne werd opgepikt en leidde zelfs tot protest van de klassieke agrariërs. Mooi!

Toen we als ‘merk’ bekend waren, hebben we ingezet op de inhoud: het verhaal van de korte keten. Met journalistieke artikelen en promotie van ‘onze’ boeren hebben we de inwoners van Zuid-Holland laten zien waaróm de korte keten een goed alternatief is voor de supermarkt.

Ook realiseerden we een website waar bezoekers door het bestellen van verschillende proefpakketten direct kunnen proeven wat de korte keten ze te bieden heeft.

 

Waar we trots op zijn
Samen met de Natuur- en Milieufederatie hebben we een opvallende en sterk inhoudelijke campagne neergezet die bijdraagt aan de bewustwording rondom voedseltransitie en het belang van de korte keten. Waarbij de gedeputeerde als eerste een smakelijk proefpakket ontving van een van onze boeren.

 

Zie ook: www.dekortsteweg.nl

Aanpak
Veiligheidsschoenen zijn niet per se een sexy onderwerp. Toch zijn de nieuwe veiligheidsschoenen van EMMA ontworpen om dat juist wél te zijn. Hip, vlot, opvallend én natuurlijk veilig.

Insteek van onze campagne om die boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen, was het verleiden van de eindgebruikers: de dragers van de schoenen. En zo via hen de inkopers en dealers te overtuigen de schoenen in te kopen en aan te bieden.

Met een korte video – geschikt voor social media – hebben we de nieuwe lijn geïntroduceerd als sportschoen, waarmee je topprestaties levert op de werkvloer. Werksituaties presenteren we als sportvelden waarop werknemers sporthelden zijn. Ook de naam van de nieuwe lijn bedachten we vanuit dit concept: EMMA ATHLETIC. DESIGNED TO PERFORM. Great looks, highly comfortable and maximum protection.

Waar we trots op zijn
Samen met EMMA hebben we een campagnelijn en uitwerking neergezet die klopt bij de gedachte achter de schoen: zó sportief dat je ze (bijna) vergeet uit te doen na werktijd.

 

 

Aanpak
3-2-1 Actie! Een inhoudelijk sterke aanbieding (met voordelige financiering, extra garantie en gratis onderhoud) vormt de basis. Die aanbieding wordt op een -zeker voor deze branche – bijzondere manier onder de aandacht gebracht, met een duidelijke link naar de wereld van filmsterren en rode lopers. De modellen van Valtra spelen de hoofdrol en duiken op in vier nagespeelde blockbusters die speciaal voor de actie gemaakt zijn. De première vindt plaats in een zelf ontwikkelde trekker-drive-in bioscoop, waar stoere meiden met buikwinkels popcorn en Valtra-bier (trekker een open!) uitdelen. Een team gaat langs bij alle Valtra-dealers en creëert zo bakken met social media-content ter distributie.

Waar we trots op zijn
Na presentatie op het internationale marketing congres van Valtra in Finland, wilden ook België, Denemarken en Portugal met deze campagne aan de slag. Leuk voor ons maar vooral ook leuk voor de Nederlandse marketing afdeling van Mechan Groep. Overal worden veel positieve reacties van eindgebruikers en dealers genoteerd, alsmede een substantieel aantal orders. Met een tevreden klant tot gevolg.