Aanpak
Vertrekpunt van deze mooie opdracht is het logo van de provincie Utrecht waarin het +-teken centraal staat. Want die + sluit aan bij Syntus Utrecht, een bedrijf dat méér biedt dan goed busvervoer; Syntus gaat voor ongewoon goed.
De provincie Utrecht staat ook voor het hart van Nederland, een symbool van passie voor mobiliteit van Syntus. Daarnaast verbindt Syntus bestemmingen voor haar reizigers en biedt het bedrijf oneindig veel reismogelijkheden als aanbieder van ketenmobiliteit. Die waarden verbeelden we met de lemniscaat, de oneindige lus. Wie door zijn oogharen kijkt ziet bovendien een vlinder, symbool voor vrijheid en schoonheid. Maar ook voor (milieu)vriendelijk, want Syntus gaat voor duurzaamheid.
Zo ontwerpen we een beeldmerk dat de kern raakt van Syntus Utrecht: (on)gewoon goed openbaar vervoer in de provincie Utrecht, met hart voor reizigers en passie voor mobiliteit, verbindend in de regio en met oog voor duurzaamheid.
Uiteraard verdient dit beeldmerk de kleur van passie, helder rood. Ook stellen we de richtlijnen op voor de fotografie die past bij het merk én geven we de introductiecampagne van Syntus Utrecht vorm.
Waar we trots op zijn
Wie nu door ‘onze’ provincie reist kan er niet omheen: Vervoer vanuit het hart op alle bussen van Syntus Utrecht. En dat maakt ons toch wel trots
Waar we ook blij van worden is de goede samenwerking die we sinds het begin hebben gerealiseerd. Nog steeds geven we inhoudelijk en visueel vorm aan de campagnes en communicatiemiddelen van Syntus Utrecht. Bovendien mochten we ook het kleurige beeldmerk ontwikkelen van de 100% elektrische bussen die inmiddels aan de vloot zijn toegevoegd.
Aanpak
Stap 1 in de uitvoering van deze mooie opdracht was het bedenken van een passende naam voor dit project van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. We kwamen met De Kortste Weg, want wie van dichtbij koopt kiest voor de kortste weg naar een duurzame landbouw en eerlijke prijzen voor Zuid-Hollandse boeren.
Vervolgens kozen we ervoor om in de oogsttijd een scherp ingestoken mediacampagne te lanceren via driehoeksborden, social media en met spotjes op lokale radio- en tv-zenders. En met resultaat: de campagne werd opgepikt en leidde zelfs tot protest van de klassieke agrariërs. Mooi!
Toen we als ‘merk’ bekend waren, hebben we ingezet op de inhoud: het verhaal van de korte keten. Met journalistieke artikelen en promotie van ‘onze’ boeren hebben we de inwoners van Zuid-Holland laten zien waaróm de korte keten een goed alternatief is voor de supermarkt.
Ook realiseerden we een website waar bezoekers door het bestellen van verschillende proefpakketten direct kunnen proeven wat de korte keten ze te bieden heeft.
Waar we trots op zijn
Samen met de Natuur- en Milieufederatie hebben we een opvallende en sterk inhoudelijke campagne neergezet die bijdraagt aan de bewustwording rondom voedseltransitie en het belang van de korte keten. Waarbij de gedeputeerde als eerste een smakelijk proefpakket ontving van een van onze boeren.
Zie ook: www.dekortsteweg.nl