Aanpak
Veiligheidsschoenen zijn niet per se een sexy onderwerp. Toch zijn de nieuwe veiligheidsschoenen van EMMA ontworpen om dat juist wél te zijn. Hip, vlot, opvallend én natuurlijk veilig.

Insteek van onze campagne om die boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen, was het verleiden van de eindgebruikers: de dragers van de schoenen. En zo via hen de inkopers en dealers te overtuigen de schoenen in te kopen en aan te bieden.

Met een korte video – geschikt voor social media – hebben we de nieuwe lijn geïntroduceerd als sportschoen, waarmee je topprestaties levert op de werkvloer. Werksituaties presenteren we als sportvelden waarop werknemers sporthelden zijn. Ook de naam van de nieuwe lijn bedachten we vanuit dit concept: EMMA ATHLETIC. DESIGNED TO PERFORM. Great looks, highly comfortable and maximum protection.

Waar we trots op zijn
Samen met EMMA hebben we een campagnelijn en uitwerking neergezet die klopt bij de gedachte achter de schoen: zó sportief dat je ze (bijna) vergeet uit te doen na werktijd.

 

 

Aanpak
De crux in deze opdracht was de samenwerking te faciliteren tussen verschillende afdelingen – sales, marketing en de interne academie – om productontwikkeling en campagnes op elkaar af te stemmen. En het aanbod vanuit De Persgroep optimaal af te stemmen op verschillende doelgroepen.

Met medewerkers van verschillende afdelingen hebben we in een aantal scrum-sessies de processen in kaart gebracht en geoptimaliseerd. We hebben persona’s opgesteld en de customer journey in kaart gebracht en ingevuld. Ook maakten we een ‘handboek’ waarin de nieuwe positionering is doorvertaald naar branche, doelgroep en middel. In een reeks masterclasses hebben we medewerkers getraind in hun nieuwe rol als kennispartners.

Waar we trots op zijn
Samen met De Persgroep hebben we de nieuwe identiteit kunnen vertalen naar relevante en effectieve campagnes voor de doelgroep.

Aanpak

Om een succesvolle social media-campagne te voeren, hebben we ingezet op videocontent waarin we een duidelijke boodschap combineren met humor. Enter: de Recycleheld. Compleet met gouden cape, gouden helm én natuurlijk een gouden scooter. Wie van z’n oude scooter af wil, krijgt van hem de perfecte tip: lever em netjes in. Hoe? Check het dichtstbijzijnde inleverpunt. Zorgen opgelost!

Waar we trots op zijn

Wat ons trots maakt is het effect van de campagne: klinkende resultaten op social media, een verveelvoudiging van het aantal bezoekers online, veel positieve reacties en een tevreden klant. En de Recycleheld uiteraard, daar blijven we trots op!

 

Aanpak
3-2-1 Actie! Een inhoudelijk sterke aanbieding (met voordelige financiering, extra garantie en gratis onderhoud) vormt de basis. Die aanbieding wordt op een -zeker voor deze branche – bijzondere manier onder de aandacht gebracht, met een duidelijke link naar de wereld van filmsterren en rode lopers. De modellen van Valtra spelen de hoofdrol en duiken op in vier nagespeelde blockbusters die speciaal voor de actie gemaakt zijn. De première vindt plaats in een zelf ontwikkelde trekker-drive-in bioscoop, waar stoere meiden met buikwinkels popcorn en Valtra-bier (trekker een open!) uitdelen. Een team gaat langs bij alle Valtra-dealers en creëert zo bakken met social media-content ter distributie.

Waar we trots op zijn
Na presentatie op het internationale marketing congres van Valtra in Finland, wilden ook België, Denemarken en Portugal met deze campagne aan de slag. Leuk voor ons maar vooral ook leuk voor de Nederlandse marketing afdeling van Mechan Groep. Overal worden veel positieve reacties van eindgebruikers en dealers genoteerd, alsmede een substantieel aantal orders. Met een tevreden klant tot gevolg.