Onze aanpak – Op het moment dat wij startten met deze vraag in 2021, lag de uitvoering van het project nog ver in de toekomst, het begin van 2026. Dat, en het feit dat de Van Brienenoordbrug een Rotterdams icoon is, maakte dit de perfecte gelegenheid voor de fanstrategie. Met de fanstrategie maken we van buitenstaanders volgers, van volgers fans en van fans superfans. En dat alles om een zachte landing te creëren voor de hindercommunicatie tijdens de uitvoering van het project.

Fan van een brug? Kan dat dan? Jazeker! Door de verhalen te vertellen die achter de brug schuilgaan. En hoe dieper we erin doken, hoe meer verhalen er bleken te zijn. Van Rotterdammers en niet-Rotterdammers, van mensen die over de brug rijden en mensen die eronderdoor varen, van mensen die werken op de brug of aan het ontwerp van de brug. Over heugelstangsystemen, basculekelders en duizenden tonnen staal. Over het Eiland Van Brienenoord, eerste autoritten, autopech op de Van Brienenoord en mensen die ten huwelijk zijn gevraagd op de brug. Over de geschiedenis, de bouw van de eerste brug, het invaren van de tweede en de opening door koningin Juliana. En zo kunnen we nog wel even door. Ben jij ook al een beetje fan?

Het resultaat – We ontwikkelden een Instagramaccount, LinkedInpagina, Facebookpagina, YouTubelijst en een website voor de Van Brienenoordbrug waarop we de verhalen en praktische informatie delen. Hiervoor fotografeerden we de brug vanbinnen en vanbuiten en maakten we video’s waarin mensen verhalen vertelden over de brug.  Ook organiseerden we een succesvolle familiedag, waarop de projectmedewerkers met trots familie en vrienden konden vertellen over hun project. Bovendien namen we interviews af met medewerkers en stakeholders over hun band met de brug.

Aanpak
Stap 1 in de uitvoering van deze mooie opdracht was het bedenken van een passende naam voor dit project van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. We kwamen met De Kortste Weg, want wie van dichtbij koopt kiest voor de kortste weg naar een duurzame landbouw en eerlijke prijzen voor Zuid-Hollandse boeren.

Vervolgens kozen we ervoor om in de oogsttijd een scherp ingestoken mediacampagne te lanceren via driehoeksborden, social media en met spotjes op lokale radio- en tv-zenders. En met resultaat: de campagne werd opgepikt en leidde zelfs tot protest van de klassieke agrariërs. Mooi!

Toen we als ‘merk’ bekend waren, hebben we ingezet op de inhoud: het verhaal van de korte keten. Met journalistieke artikelen en promotie van ‘onze’ boeren hebben we de inwoners van Zuid-Holland laten zien waaróm de korte keten een goed alternatief is voor de supermarkt.

Ook realiseerden we een website waar bezoekers door het bestellen van verschillende proefpakketten direct kunnen proeven wat de korte keten ze te bieden heeft.

 

Waar we trots op zijn
Samen met de Natuur- en Milieufederatie hebben we een opvallende en sterk inhoudelijke campagne neergezet die bijdraagt aan de bewustwording rondom voedseltransitie en het belang van de korte keten. Waarbij de gedeputeerde als eerste een smakelijk proefpakket ontving van een van onze boeren.

 

Zie ook: www.dekortsteweg.nl

Aanpak
De status van Het Utrechts Archief maakt de positionering ingewikkeld: géén museum maar wel publiekelijk toegankelijk. Met vaste en wisselende exposities over de geschiedenis (en toekomst) van Utrecht.
Als uitnodiging naar het publiek – Utrechters maar ook toeristen – bedachten we de toevoeging ‘EXPO’. Een duidelijke en internationaal bekende markering van een openbare tentoonstelling.

Om de uitnodiging extra kracht bij te zetten, bedachten we de naam voor de nieuwe vaste expositie: Utrecht begint hier. Helder voor toeristen, maar ook een mooie verwijzing naar de rijke collectie van het archief over het ontstaan en de ontwikkeling van Utrecht.

Uitgangspunt voor de vormgeving van o.a. Abri’s, posters, flyers, spandoeken en programmaboekjes, vormde het historische pand van het archief. Dat illustreerden we in iconische stijl met een eigentijds tintje.

Waar we trots op zijn
Het Utrechts Archief is een van onze vaste opdrachtgevers met een gouden randje; niks zo leuk als te werken voor je eigen stadsie.

Aanpak
Veiligheidsschoenen zijn niet per se een sexy onderwerp. Toch zijn de nieuwe veiligheidsschoenen van EMMA ontworpen om dat juist wél te zijn. Hip, vlot, opvallend én natuurlijk veilig.

Insteek van onze campagne om die boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen, was het verleiden van de eindgebruikers: de dragers van de schoenen. En zo via hen de inkopers en dealers te overtuigen de schoenen in te kopen en aan te bieden.

Met een korte video – geschikt voor social media – hebben we de nieuwe lijn geïntroduceerd als sportschoen, waarmee je topprestaties levert op de werkvloer. Werksituaties presenteren we als sportvelden waarop werknemers sporthelden zijn. Ook de naam van de nieuwe lijn bedachten we vanuit dit concept: EMMA ATHLETIC. DESIGNED TO PERFORM. Great looks, highly comfortable and maximum protection.

Waar we trots op zijn
Samen met EMMA hebben we een campagnelijn en uitwerking neergezet die klopt bij de gedachte achter de schoen: zó sportief dat je ze (bijna) vergeet uit te doen na werktijd.

 

 

Aanpak
De crux in deze opdracht was de samenwerking te faciliteren tussen verschillende afdelingen – sales, marketing en de interne academie – om productontwikkeling en campagnes op elkaar af te stemmen. En het aanbod vanuit De Persgroep optimaal af te stemmen op verschillende doelgroepen.

Met medewerkers van verschillende afdelingen hebben we in een aantal scrum-sessies de processen in kaart gebracht en geoptimaliseerd. We hebben persona’s opgesteld en de customer journey in kaart gebracht en ingevuld. Ook maakten we een ‘handboek’ waarin de nieuwe positionering is doorvertaald naar branche, doelgroep en middel. In een reeks masterclasses hebben we medewerkers getraind in hun nieuwe rol als kennispartners.

Waar we trots op zijn
Samen met De Persgroep hebben we de nieuwe identiteit kunnen vertalen naar relevante en effectieve campagnes voor de doelgroep.

Aanpak

Om een succesvolle social media-campagne te voeren, hebben we ingezet op videocontent waarin we een duidelijke boodschap combineren met humor. Enter: de Recycleheld. Compleet met gouden cape, gouden helm én natuurlijk een gouden scooter. Wie van z’n oude scooter af wil, krijgt van hem de perfecte tip: lever em netjes in. Hoe? Check het dichtstbijzijnde inleverpunt. Zorgen opgelost!

Waar we trots op zijn

Wat ons trots maakt is het effect van de campagne: klinkende resultaten op social media, een verveelvoudiging van het aantal bezoekers online, veel positieve reacties en een tevreden klant. En de Recycleheld uiteraard, daar blijven we trots op!

 

Aanpak
3-2-1 Actie! Een inhoudelijk sterke aanbieding (met voordelige financiering, extra garantie en gratis onderhoud) vormt de basis. Die aanbieding wordt op een -zeker voor deze branche – bijzondere manier onder de aandacht gebracht, met een duidelijke link naar de wereld van filmsterren en rode lopers. De modellen van Valtra spelen de hoofdrol en duiken op in vier nagespeelde blockbusters die speciaal voor de actie gemaakt zijn. De première vindt plaats in een zelf ontwikkelde trekker-drive-in bioscoop, waar stoere meiden met buikwinkels popcorn en Valtra-bier (trekker een open!) uitdelen. Een team gaat langs bij alle Valtra-dealers en creëert zo bakken met social media-content ter distributie.

Waar we trots op zijn
Na presentatie op het internationale marketing congres van Valtra in Finland, wilden ook België, Denemarken en Portugal met deze campagne aan de slag. Leuk voor ons maar vooral ook leuk voor de Nederlandse marketing afdeling van Mechan Groep. Overal worden veel positieve reacties van eindgebruikers en dealers genoteerd, alsmede een substantieel aantal orders. Met een tevreden klant tot gevolg.